Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2026

Νταντάδες της γειτονιάς: Έχουν εγκριθεί πάνω από 7.500 αιτήσεις ωφελούμενων και 4.000 αιτήσεις επιμελητών

Οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» δημιουργήθηκαν για να δώσουν λύση στο πρόβλημα επίβλεψης των παιδιών της οικογένειας, όσο οι γονείς τους απουσιάζουν από το σπίτι.

Το εγχείρημα αυτό προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στη φροντίδα και τη δυνατότητα σε κάθε οικογένεια να επιλέγει τον επιμελητή του παιδιού που ταιριάζει καλύτερα στο πρόγραμμά της και στον χρόνο που χρειάζεται βοήθεια.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, παρουσίασε στη ΔΕΘ την ιστορία της Τατιάνας, της μικρής Αλίκης και της Ελένης, της γιαγιάς που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ως επιμελήτρια. Πρόκειται για μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης που αποκτήθηκε μέσα από το πρόγραμμα και την οικονομική στήριξη που προβλέπεται, ώστε η Ελένη να αναλάβει τη φροντίδα της μικρής Αλίκης.

Σημαντικό είναι ότι όσο αυξάνονται οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα τόσο περισσότερο διευρύνεται και το δίκτυο των επιμελητών, ώστε οι οικογένειες, όπου κι αν βρίσκονται, να έχουν περισσότερες επιλογές και να μπορούν ευκολότερα να βρουν το άτομο εμπιστοσύνης που θα επιβλέψει το παιδί τους.

Τέλος, η υπουργός καλεί «όσους αγαπούν τη φροντίδα των παιδιών και πληρούν τις προϋποθέσεις να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών».

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή