Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026

Ερευνώνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Μαζωνάκη, ανοίγουν οι λογαριασμοί τους

Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ξεκινά άμεσα έρευνα για τους γιατρούς που εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στους δύο γιατρούς που έχουν προφυλακιστεί στο πλαίσιο της υπόθεσης. Τα κλιμάκια της Αρχής θα αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί και θα προχωρήσουν σε λεπτομερή έλεγχο των οικονομικών δεδομένων των δύο κατηγορουμένων.

Στο μικροσκόπιο αναμένεται να τεθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι συναλλαγές, τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των προφυλακισμένων γιατρών, προκειμένου να εξεταστεί εάν προκύπτουν ενδείξεις για τη διάπραξη αδικήματος που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αρχής. Παράλληλα, θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και συνδέονται με την υπόθεση, στο μέτρο που μπορούν να συμβάλουν στη διερεύνηση της οικονομικής δραστηριότητας των δύο γιατρών.

Σε περίπτωση που από τον έλεγχο προκύψουν ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής έχει τη δυνατότητα, όπως προβλέπει ο νόμος, να προχωρήσει στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Η δέσμευση μπορεί να αφορά, μεταξύ άλλων, τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν στο πλαίσιο της έρευνας θα αποσταλούν στον εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή