Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2026

Πολωνία: 18χρονος κατηγορείται για σχέδιο επίθεσης σε σχολείο

Η Πολωνία κατέθεσε κατηγορίες σε βάρος ενός 18χρονου άνδρα για προετοιμασία επίθεσης σε σχολείο στην περιοχή Podkarpackie, με κίνητρο την υποστήριξή του στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι αρχές αναφέρουν ότι ο νεαρός συγκέντρωνε λεπτομερείς πληροφορίες για όπλα, εκρηκτικά, τοξικές ουσίες, σχεδιασμούς βομβών, μεθόδους λειτουργίας και εκτέλεσης επιθέσεων, καθώς και τεχνικές τοποθέτησης και πυροδότησης εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο εκπρόσωπος των ειδικών υπηρεσιών, Jacek Dobrzynski, τόνισε ότι η έρευνα έδειξε πως ο κατηγορούμενος σχεδίαζε την επίθεση για τη μετάβαση από το 2024 στο 2025 και είχε συλλέξει εκτενείς σημειώσεις σχετικά με την εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών.

Αν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή έως 18 χρόνια φυλάκισης.

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία περιστατικά που καταγράφονται στην Πολωνία, όπου οι αρχές παρατηρούν αυξημένες απόπειρες σαμποτάζ, ιδιαίτερα στον τομέα των σιδηροδρόμων, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Τον Δεκέμβριο, η Πολωνία είχε συλλάβει 19χρονο φοιτητή που φερόταν να σχεδιάζει επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ τον Ιούνιο είχαν ασκηθεί κατηγορίες σε τρεις ακόμη 19χρονους για συγκέντρωση πυροτεχνημάτων και σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών, με στόχο σχολείο στην πόλη Olsztyn.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή