Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Οι πρώτες αντιδράσεις της Δύσης στην επίθεση του Ιράν

Μοιραστείτε το

Οι δυνάμεις της Δύσης καταδίκασαν τα πλήγματα του Ιράν κατά του Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής, προειδοποιώντας ότι η επίθεση απειλεί να προκαλέσει γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθούν μερικές από τις κυριότερες μέχρι στιγμής αντιδράσεις:

  • Ηνωμένες Πολιτείες: Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Adrienne Watson, επανέλαβε την “ισχυρή” υποστήριξη του προέδρου Joe Biden στην ασφάλεια του Ισραήλ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνά του απέναντι σε αυτές τις απειλές από το Ιράν”, ανέφερε σε δήλωσή της. Η ίδια ανέφερε ότι “ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση”.
  • ΕΕ – “Επίθεση άνευ προηγουμένου”: Ο επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borrell καταδίκασε τα πλήγματα ως “μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση και μια σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια”, σε μήνυμά του στο X.
  • Βρετανία: Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ σε δήλωσή του καταδίκασε τα “απερίσκεπτα” πλήγματα, τα οποία, όπως είπε, “κινδυνεύουν να πυροδοτήσουν την ένταση και να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή. Το Ιράν απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει πρόθεση να σπείρει το χάος στην ίδια του την αυλή”.
  • Γαλλία: Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Στεφάν Σεζούρν στο Χ δήλωσε ότι “αποφασίζοντας να προβεί σε αυτή την πρωτοφανή ενέργεια, το Ιράν έφτασε σε ένα νέο επίπεδο στις πράξεις αποσταθεροποίησης και απειλεί με στρατιωτική κλιμάκωση”.
  • Ιταλία: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι η χώρα του παρακολουθεί την κατάσταση “με προσοχή και ανησυχία” και είναι “έτοιμη να διαχειριστεί κάθε είδους σενάριο”.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Πρώτη Διεθνής Διάσκεψη

Καπέλο 1,5 δισ. ευρώ

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.