Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ισραήλ: Επικριτικός ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας για την απόφαση έγκρισης περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα  

Μοιραστείτε το

Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir σχολίασε ότι «είναι ατυχές που αντί να μπούμε  στη Ράφα, υπάρχουν εκείνοι που προτιμούν να φέρουν εξοπλισμό στη Γάζα που καταλήγει στα χέρια της Χαμάς».

Νωρίτερα, ο ιστότοπος «Axios» αποκάλυψε ότι «το μίνι υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στο Ισραήλ συμφώνησε να ανοίξει το πέρασμα Erez για πρώτη φορά μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου», σημειώνοντας ότι «το μίνι υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στο Ισραήλ συμφώνησε να χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Ashdod για τη μεταφορά βοήθειας στη Γάζα.” .

Από την άλλη πλευρά, το ισραηλινό Channel 12 ανέφερε ότι «το μίνι υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να αυξήσει αμέσως την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας».

Σύμφωνα με την  RTVE.es ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, επέκρινε την ανακοίνωση του γραφείου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν εγκρίθηκε με ψηφοφορία επειδή τόσο ο ίδιος όσο και άλλα ριζοσπαστικά μέλη της κυβέρνησης είχαν αντιταχθεί.

Στην πραγματικότητα, ο Ben Gvir υπερασπίζεται τη θέση της παράλυσης των αδειών για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, εκτός από την υποστήριξη των αμφιλεγόμενων σχεδίων για χερσαία εισβολή στην πόλη Rafá, στα νότια του θύλακα, η οποία χρησιμεύει ως καταφύγιο για 1,5 εκατ. Παλαιστίνιους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.