Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η βοήθεια στην Ουκρανία «καίει» τον Μάικ Τζόνσον – Εμφύλιος στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων

Μοιραστείτε το

Η έγκριση του νομοσχεδίου για την αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία φούντωσε τον εμφύλιο στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων, με την ομάδα τραμπικών να ζητά την κεφαλή επί πίνακι του προέδρου Μάικ Τζόνσον.

O πρόεδρος της βουλής βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, όπως αναμενόταν. Το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τους Δημοκρατικούς για να περάσει το πακέτο διεθνούς βοήθειας είναι κάτι που η ακραία πλευρά του κόμματός του δεν πρόκειται να ξεχάσει.

Ήδη γίνονται συζητήσεις ενεργοποίησης της διαδικασίας αποπομπής του, κάτι που έχουμε δει να γίνεται και να ξαγίνεται, αλλά αυτή την φορά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το δημοκρατικό κόμμα θα τον στηρίξει στις σχετικές ψηφοφορίες. Πρόκειται δηλαδή για κάποιου είδους συμφωνία που δεν λέγεται ανοιχτά, αλλά φαίνεται πως έχει κάνει με τους Δημοκρατικούς.

Το καλό για τον ίδιο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση εναντίον του ο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο συνάντησε πριν από δέκα ημέρες στο Μαρ-α-Λάγκο και αν δεν πάρει θέση, οι πιθανότητες να αποπεμφθεί μειώνονται δραστικά. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ακόμη και αν ο Τζόνσον διασωθεί προσωρινά από τους Δημοκρατικούς, αυτό μακροπρόθεσμα θα τον αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο, οπότε δεν έχει μεγάλο πολιτικό μέλλον, σύμφωνα με τους καλά πληροφορημένους κύκλους.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.