Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αυστραλία: Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σίδνεϊ – Επτά συλλήψεις υπόπτων που ετοίμαζαν επίθεση

Μοιραστείτε το

Μια κοινή αντιτρομοκρατική επιχείρηση της Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας, είναι από το πρωί της Τετάρτης σε εξέλιξη. Η επιχείρηση, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οδήγησε σε συλλήψεις επτά νεαρών μετά από επιδρομές 400 αστυνομικών στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ.

Οι συλληφθέντες φαίνεται να συνδέονται με τον 16χρονο δράστη της επίθεσης με μαχαίρι την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή Wakeley του Σίδνεϊ που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του επισκόπου Εμμάνουελ και τον ελαφρύτερο τραυματισμό άλλων τριών ατόμων.

Η επίθεση αυτή έχει χαρακτηριστεί επίσημα ως τρομοκρατική ενέργεια από τις Αυστραλιανές Αρχές και οι συλλήψεις των νεαρών έγιναν εν μέσω φόβων ότι είναι πιθανή επικείμενη επίθεση.

Ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ντέιβιντ Χάντσον, δήλωσε ότι «αναγνωρίστηκαν ορισμένοι συνεργάτες» για τους οποίους «»οι αρχές πίστευαν ότι δικαιολογούσαν περαιτέρω αστυνομική προσοχή και έρευνα.

Ο επίτροπος επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα άτομα αποτελούσαν σημαντική απειλή για τη δημόσια ασφάλεια. Ο κ. Χάντσον τόνισε πως «η έρευνα περιλάμβανε έντονο έλεγχο και παρακολούθηση των ατόμων που στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες, η συμπεριφορά των οποίων οδήγησε την αστυνομία να φοβάται ότι θα θα προχωρούσαν σε πράξη βίας με ιδεολογικά κίνητρα».

«Αν διέπρατταν οποιαδήποτε πράξη, δε θα μπορούσαμε να το αποτρέψουμε και πιστεύαμε, μέσω της έρευνας, ότι ήταν πιθανό να ακολουθήσει επίθεση», επεσήμανε.

«Στη υπηρεσιακή σύσκεψη χθες, θεωρήσαμε ότι ο κίνδυνος ήταν πολύ μεγάλος και έπρεπε να ενεργήσουμε αμέσως ώστε να τον αποτρέψουμε», κατέληξε ο Αστυνομικός επίτροπος.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.