Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βρετανία: Νέα δημοσκόπηση δείχνει ιστορική νίκη των Εργατικών

Μοιραστείτε το

Νέα δημοσκόπηση με τη μέθοδο MRP που προβλέπει αριθμό εδρών δείχνει πρωτοφανή για τα ιστορικά δεδομένα νίκη των Εργατικών.

Οι έδρες όπως προβλέπονται από την έρευνα της Ipsos, με εκτιμήσεις ανώτερου και κατώτερου αριθμού , είναι οι εξής:

Εργατικοί 453 (με εύρος 439 έως 462 θέσεων)

Συντηρητικοί 115 (με εύρος από 99 έως 123 έδρες)

Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 38 (με εύρος 35 έως 48 εδρών)

Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) 15 (με εύρος 13 έως 23 θέσεων)

Plaid Cymru 4 (με εύρος από 2 έως 5 θέσεις)

Reform UK 3 (με εύρος από 3 έως 10 θέσεις)

Πράσινοι 3 (με εύρος από 0 έως 4 θέσεις)

Τα ποσοστά ψήφου που απορρέουν από αυτό το μοντέλο δημοσκόπησης είναι:

Εργατικοί 43%,  Συντηρητικοί 25%,  Reform UK 12%,  Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 10%,  Πράσινοι 6%, SNP 3%, Plaid Cymru 1% και, Άλλοι 1%.

117 έδρες έχουν διαφορά νίκης μικρότερη από 5 μονάδες και θεωρούνται πολύ κοντά για να κριθούν.  Οι Συντηρητικοί είναι δεύτεροι σε 50 από αυτές, οι Εργατικοί σε 43 και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σε 13, γεγονός που καταδεικνύει ότι μικρές αλλαγές στις επιδόσεις των κομμάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές στο τελικό αποτέλεσμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με αυτό το μοντέλο ο Nigel Farage κερδίζει την έδρα στο Clacton αλλά ο πρώην αρχηγός των Εργατικών Jeremy Corbyn χάνει την έδρα του στο Islington North όπου κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Επιπλέον, υψηλόβαθμα στελέχη των Συντηρητικών κινδυνεύουν να χάσουν τις έδρες τους, όπως ο υπουργός Άμυνας Grant Shapps, η κοινοβουλευτική πρόεδρος Penny Mordaunt, η Gillian Keegan, ο Johnny Mercer καθώς και ο Jacob Rees-Mogg. Ο υπουργός Οικονομικών Jeremy Hunt αντιμετωπίζει μία σφιχτή “κούρσα”, ενώ οι James Cleverly και Kemi Badenoch φαίνεται να αντέχουν.

Αρκετά από τα στελέχη αυτά όπως οι Shapps, Mordaunt, Cleverly και Badenoch θεωρούνται πιθανοί υποψήφιοι για την επόμενη ηγεσία του κόμματος τους οπότε αυτό κάνει την διαδικασία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Η ταυτότητα της δημοσκόπησης αφορά μία μεγάλης κλίμακας διαδικτυακή έρευνα με σχεδόν 20.000 συμμετέχοντες στο KnowledgePanel της Ipsos και δεδομένα πληθυσμού σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας, για να προβάλει ποιο κόμμα θα κερδίσει μεμονωμένες έδρες στις επερχόμενες Γενικές Εκλογές.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.