Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

 Μ. Χρυσοχοΐδης: Νέο 5ψήφιο νούμερο για την ανήλικη παραβατικότητα – Safe houses σε όλη την Ελλάδα

Μοιραστείτε το

Δέσμευση με εντολή του πρωθυπουργού είναι η ανασύνταξη της Αστυνομίας, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο EΡΤnews. Πολύ σύντομα θα υπάρχει αποτέλεσμα της ποινικής διερεύνησης και για το θέμα του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων αλλά και για τους υπόδικους στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. που ανέρχονται σε 97 στις 60.000, τόνισε. «Κινούνται διαδικασίες ώστε κάποιοι να αποταχθούν, τόνισε ο υπουργός, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα ανήλικης παραβατικότητας και ενδοοικογενειακής βίας.

«Μόνο το προηγούμενο βράδυ εντοπίστηκαν 110 περιστατικά κι έγιναν, 63 συλλήψεις. Είναι κοινωνικό το ζήτημα και ο κόσμος εμπιστεύεται την αστυνομία. Από την Παρασκευή που θα υπάρχουν και τα safe houses νομίζω ότι θα είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί», είπε ο  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισημαίνοντας ότι σε λίγες ημέρες, νέο πενταψήφιο νούμερο θα τεθεί σε λειτουργία με ειδικά εκπαιδευμένους τηλεφωνητές στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων Αττικής που θα δέχονται μηνύματα όλο το 24ωρο, για αυτόματη παρέμβαση.

Έσπασε ο νόμος της σιωπής και ανοίγουν κλειστά στόματα. Τους τελευταίους δύο μηνες έγιναν 500 συλλήψεις ανηλίκων αλλά και γονέων, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι το θέμα της ποινικής μεταχείρισης ανηλίκων είναι πολυ ευαίσθητο.

Εκτός από το νέο πενταψήφιο νούμερο ο κ. Χρυσοχοΐδης, παρέθεσε και τα εξής μέτρα:

  • Σε κάθε πλατεία υπάρχει «soft» αστυνομική παρουσία,προληπτικά, κυρίως άοπλες γυναίκες αστυνομικοί αλλά και άντρες με πολιτικά.
  • Καταγράφονται τα ανήλικα παιδιά που συστηματικά παραβατούν με μικρές ληστείες και κλοπές
  • Ανά πάσα στιγμή θα αντιμετωπίζεται είτε έκκληση γονέα είτε παιδιού, είτε μαρτυρία με τον νέο πενταψήφιο αριθμό
  • Συμπληρώνεται το πλαίσιο από ένα panic button αντίστοιχο με την ενδοικογενειακή βία

«Υποθέτω ότι βλέπετε περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο. Θέλουμε restart στην ΕΛ ΑΣ. και είναι τεράστια πρόκληση για εμένα και τον πρωθυπουργό που έδωσε την εντολή να αναγεννηθεί η ελληνική αστυνομία με στόχο την ασφάλεια και την προστασία των αδυνάτων», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης,

Σχετικά με το έκλημα στους Άγιους Ανάργυρους τόνισε ότι σε αυτό το περιστατικό έχουν συμβεί μια σειρά από λάθη που τα εντοπίζει η έρευνα και εκεί θα αποδοθούν ευθύνες. «Έχουμε κάνει ένα δεκάλογο που θα πρέπει να γνωρίζει ένας αστυνομικός για να αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα. Πρέπει να γίνεται συνέχεια εκπαίδευση. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν πλέον μια γυναίκα παίρνει τηλέφωνο ή έρχεται στο τμήμα, είναι δίπλα μας. Την κρατάμε εκεί για την ασφάλειά της. Θα ανακοινώσουμε safe houses σε όλη την Ελλάδα για να φιλοξενεί άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασφάλειας», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.