Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καλεί Μαξίμου να δώσει εξηγήσεις για την απάτη 2,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητά να δοθεί ο κατάλογος όλων των επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν

Μοιραστείτε το

Απαντήσεις από τo Μέγαρο Μαξίμου όσο και το υπουργείο Ανάπτυξης καθώς και τον κατάλογο όλων των επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν έως τώρα με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, ζητά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τις αποκαλύψεις του Politico ότι 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ έκαναν «φτερά».

Όπως σημειώνεεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται «απολύτως εκτεθειμένη, σε σχέση με το ζήτημα της χρηματοδότησης έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Και ξεκαθαρίζει ότι «οι σημερινές αποκαλύψεις στο πρωτοσέλιδο θέμα της ευρωπαϊκής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Politico, για έρευνες σε σχέση με πιθανή απάτη στη χορήγηση 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης σε μόλις 10 εταιρείες στην Ελλάδα, επιβεβαιώνουν το σύνολο των ενστάσεων που έχει καταθέσει έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επιλεκτική διάθεση των ευρωπαϊκών πόρων».

Ειδικότερα, από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι «σύμφωνα με το δημοσίευμα, την έρευνα για πιθανή απάτη επιβεβαίωσε το Γραφείο του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, ενώ η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού έκανε ήδη ελέγχους στα γραφεία τριών μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, σε πέντε εταιρείες πληροφορικής και σε δύο εταιρείες συμβούλων. Η έρευνα στη χώρα μας επικεντρώνεται στις διαδικασίες των δημόσιων προσφορών, καθώς οι εμπλεκόμενες εταιρείες κατηγορούνται ότι συνενώθηκαν για να μην ανταγωνιστούν για την ίδια σύμβαση περιορίζοντας με αυτόν το τρόπο τον αριθμό των εταιρειών που επωφελήθηκαν».

 

«Είναι προφανές πως μετά τις αποκαλύψεις του Politico τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το υπουργείο Ανάπτυξης οφείλουν να δώσουν άμεσα απαντήσεις, καθώς και τον κατάλογο όλων των επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν έως τώρα με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης» υπογραμμίζεται καταληκτικά στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.