Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτος έλεγχος στις φυλακές Κορυδαλλού – Κατασσχέθηκαν μαχαίρια, κοντάρια και σουβλιά

Μοιραστείτε το

Έκτακτος έλεγχος πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο 6 Ιουλίου, στη Δ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, κατά την διάρκεια του οποίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια και κοντάρια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατασχέθηκαν 6 κινητά τηλέφωνα, handsfree ακουστικά, 4 φορτιστές κινητών τηλεφώνων, 1 χειριστήριο TV BOX, 1 θήκη κινητού τηλεφώνου, 8 αυτοσχέδια μαχαίρια, 2 μαχαίρια εμπορίου, 1 πλαστικό μαχαίρι εμπορίου, 3 αυτοσχέδια σουβλιά, 1 μεταλλικό σουβλί και 16 κοντάρια.

Οι κρατούμενοι, στα κελιά των οποίων εντοπίστηκαν τα ευρήματα, συνελήφθησαν και ακολουθείται η προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, “στόχος του, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, είναι να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων και να εξασφαλίζεται η ασφάλεια κρατούμενων, σωφρονιστικών υπαλλήλων και ολόκληρης της κοινωνίας. Η διενέργεια συχνών ελέγχων είναι μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική ασφάλειας στα σωφρονιστικά καταστήματα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.