Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κύκλωμα εκβίασης καταστηματαρχών: Σε αργία 12 Επόπτες Υγείας της Περιφέρειας Αττικής – Σαρωτικές αλλαγές

«Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της Περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς

Μοιραστείτε το

Σε σαρωτικές αλλαγές και μετακινήσεις στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, μετά και τη σύλληψη συνολικά 12 υπαλλήλων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας, για ανάμιξή τους στο κύκλωμα εκβιαστών.

Με την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών και οι 12 εμπλεκόμενοι, τέθηκαν άμεσα σε αργία. Εννέα εξ αυτών, εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και οι τρεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την πρόσφατη «σκούπα» στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο περιφερειάρχης αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε αλλαγές και στις ελεγκτικές υπηρεσίες με στόχο την απόλυτη διαφάνεια και την τροποποίηση των εσωτερικών διαδικασιών.

«Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της Περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι επικείμενες αλλαγές δρομολογούνται στους παρακάτω τρεις άξονες:

– Θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς

– Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα

– Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

ΠΑΣΟΚ: Αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την κομματική ιδιότητα δύο μελών του κόμματος που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών σε καταστηματάρχες στην Αθήνα.

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα τεφτέρια του κυκλώματος των δημοτικών υπαλλήλων που εκβίαζε καταστηματάρχες στην Αθήνα

Στο κύκλωμα συμμετείχαν ακόμη, υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, περιλαμβανομένου και ενός στελέχους. Οι δράστες φέρονται να εκβίαζαν συστηματικά καταστηματάρχες, απαιτώντας χρηματικά ποσά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.