Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Conference League: Πώς εξελίχθηκαν τα μέτρα της ΕΛ. ΑΣ. – Τα καίρια επίγεια σημεία

Μοιραστείτε το

Ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με το πώς εκπονήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, κατά την διεξαγωγή του τελικού που ανέδειξε πρωταθλητή Ευρώπης τον Ολυμπιακό– με την διοργανώτρια αρχή , την UEFA , να δίνει συγχαρητήρια.

Η “καρδιά” των μέτρων χτυπούσε στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, εκεί όπου από νωρίς έφτανε εικόνα από τα καίρια επίγεια σημεία, αλλά και από αέρος ενώ αξιολογούνταν από τους αρμόδιους αξιωματικούς και κάθε πληροφορία για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Σημείο αναφοράς για τις αρχές ήταν τα Εξάρχεια, εκεί όπου είχαν ακροβολιστεί στελέχη της κρατικής ασφάλειας καθώς και της Αντιτρομοκρατικής. Και αυτό γιατί,, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, υπήρχαν φόβοι για τυχόν επεισόδια στη περιοχή έτσι ώστε να λειτουργήσουν ως αντιπερισπασμός και να αναγκάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, να διασπαστούν.

Στελέχη είχαν “απο κοντά” οπαδούς της ΑΕΚ, καθώς σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού, υπήρχαν έντονοι φόβοι για επεισόδια.

Στο κέντρο επιχειρήσεων βρισκόταν και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής , Ιωάννης Σκούρας, ο οποίος είχε και την ευθύνη του συνολικού σχεδιασμού και έφερε τον τίτλο του “Gold commander” ,ενώ ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Φώτης Ντουίτσης, βρισκόταν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μεταξύ του γηπέδου και του κέντρου επιχειρήσεων ήταν και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και η εκπρόσωπος τύπου Κωνσταντία Δημογλίδου, που όλες αυτές τις μέρες “σήκωσε” το βάρος της ενημέρωσης.

Ωστόσο αμέσως μόλις τελείωσε ο αγώνας , στο κέντρο επιχειρήσεων μετέβη και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος μέχρι που η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έτσι ώστε να βεβαιωθεί πως όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Ο κ. Χρυσοχοίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του και τις ευχαριστίες του για το πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που οδήγησε στην ασφαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα, πριν από αυτόν αλλά και μετά.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.