Τζανάκης: Θα έχουμε 400-500 νεκρούς την εβδομάδα μέχρι τις 25 Μαΐου

«Σας είχα πει ότι θα φτάσουμε τους 10.000 νεκρούς πριν το Πάσχα. Προβλέπουμε ότι κάθε εβδομάδα θα προσεγγίζουμε 400-500 νεκρούς. Αυτό θα γίνει μέχρι τις 20 Μαΐου», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1 και εξήγησε πως: «Αυτό έχει προεξοφληθεί από τα νούμερα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τους διασωληνωμένους και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ».

Αναφορικά με το σενάριο να έχουμε «πισωγύρισμα» μετά το άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Τζανάκης τόνισε: «Δεν θα έχουμε «πισωγύρισμα» για μια σειρά από λόγους: Ο ιός θα πέσει έτσι κι αλλιώς τώρα με την ζέστη, καθώς είναι «χειμωνιάτικος, ο δεύτερος λόγος είναι η πρόοδος του εμβολιασμού και ο τρίτος το κομμάτι των self test που γίνονται σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που μέχρι τώρα δεν υποβαλλόταν σε έλεγχο».

Για το αν θα δούμε τέταρτο κύμα κορονοϊού, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι θα δούμε «τέταρτο κύμα» κορονοϊού το επόμενο διάστημα κι αυτό διότι δείχνουν να τηρούνται τα μέτρα πχ. στο λιανεμπόριο που λειτουργεί με όρους «ιατρείου», λειτουργεί τρίτη εβδομάδα και δεν είδαμε αύξηση των κρουσμάτων, αντιθέτως έχουμε μείωση».

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης, έχουμε ήδη «χτίσει» ένα τείχος ανοσίας που φθάνει στο 30%-35%, καθώς έχουν ήδη γίνει πολλοί εμβολιασμοί και προγραμματίζονται εκατομμύρια άλλοι για τις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή