Το ιδανικό επιδόρπιο: Πανακότα καραμέλα
                Υλικά για 6-8 άτομα
Για την πανακότα
- Μισό λίτρο γάλα
 - Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
 - 4 φύλλα ζελατίνης
 - 150 γραμμάρια ζάχαρη
 - Μία βανίλια κάψουλα
 - 100 γραμμάρια λικέρ amaretto
 
Για την καραμέλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
 - 1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
 - 1/2 φλιτζάνι νερό
 
Εκτέλεση
Για την πανακότα
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετείτε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν.
 - Αποσύρετε, μεταφέρετε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας.
 - Ανακατεύετε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει.
 - Τοποθετείτε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες.
 
Για την καραμέλα
- Φτιάχνετε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο.
 - Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνετε πάνω από την πανακότα που έχει κρυώσει.
 
                  Προηγούμενο άρθρο
                  Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό μπέργκερ με σολομό
                
                
                                    Επόμενο άρθρο
                  Πτωτική τάση εμφανίζει η άνοια σε Ευρώπη και ΗΠΑ »
                                  
              Σχετικά Άρθρα
                    
                      Δείτε πως να διατηρήσετε το ψωμί περισσότερες μέρες
                    
                    
              04/08/2025 - 18:30
                    
                      Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
                    
                    
              23/12/2023 - 10:10
                    
                      Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
                    
                    
              23/12/2023 - 02:51
                    
                      Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
                    
                    
              19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης