Συνωστισμός έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα – Εκατοντάδες περιμένουν για να εμβολιαστούν

7
Συνωστισμός έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα – Εκατοντάδες περιμένουν για να εμβολιαστούν

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, ειδικά μετά την απόφαση να ενεργοποιηθούν δύο επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές για τους 30 έως 39 ετών και τους 44 έως 49 ετών. Πλήθος κόσμου λοιπόν, έκλεισε ραντεβού να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό και ήδη οι πρώτες εικόνες συνωστισμού στα εμβολιαστικά κέντρα έκαναν την εμφάνισή τους.

Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες από το Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι το οποίο είναι γεμάτο, καθώς εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας περιμένουν και αυτοί τη σειρά τους για να κάνουν το εμβόλιο.

«Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το SMS που εστάλη από το emvolio.gov.gr σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου». Η πλατφόρμα για τους 40 – 44 έχει ανοίξει για τα εμβόλια της AstraZeneca. Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45- 49 ετών με όλα τα εμβόλια.

Με τους ρυθμούς που ακολουθεί η υγειονομική επιχείρηση «Ελευθερία», τον Μάιο θα εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών, ενώ ο αριθμός των εμβολιασμών θα αγγίζει τους 100.000 ανά ημέρα στα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που θα είναι διαθέσιμα από τις 5 Μαΐου. Στους πολίτες ηλικίας 30 – 39 ετών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 9.142 εμβολιασμοί πολιτών και έχουν προγραμματιστεί πάνω από 106.652 ραντεβού.