Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022
00
11
02

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας – “Στείλτε για ελιές τον Χατζηδάκη, το 8ωρο ανήκει στον εργάτη”

Μοιραστείτε το

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν σωματεία από διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα.

Με συνθήματα «8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη, υγεία, δε θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία», «Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις «αντεργατικές», όπως τις χαρακτηρίζουν, ρυθμίσεις.

 

Όπως κατήγγειλε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «θάβει ό,τι έχει απομείνει από τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο», σημειώνοντας ότι στην επίσημη παρουσίασή του ο υπουργός Εργασίας «πέταξε το τελευταίο φύλλο συκής», αποκαλύπτοντας ότι τα σχέδια δεν σταματούν στο 10ωρο, αλλά επεκτείνονται σε εργάσιμη ημέρα 13 ωρών.

 

Στην είσοδο του υπουργείου ανήρτησαν πανό με το σύνθημα: «135 χρόνια αγώνας. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Όχι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο», ενώ οι συγκεντρωμένοι πέταξαν έναν κουβά με ελιές στην πόρτα του υπουργείου, με το σύνθημα «στείλτε για ελιές τον Χατζηδάκη, το 8ωρο ανήκει στον εργάτη». Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης τα μέλη της ΚΕ και βουλευτές του ΚΚΕ.

 

 

 

Με πληροφορίες από 902.gr

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.