Στο Brussels Forum 2016 η Λούκα Κατσέλη

0
Κατσέλη

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, για να συμμετάσχει στο Brussels Forum 2016 που διοργανώνει το «German Marshal Fund» με θέμα «Θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στις δυο πλευρές του Ατλαντικού».

Στη συζήτηση που θα διευθύνει ο γνωστός δημοσιογράφος του NBC Ρίτσαρντ Λούι θα συμμετέχουν και ο διευθύνων σύμβουλος της «Deloitte» Φράνκ Φράϊντμαν, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν και η πρόεδρος και σύμβουλος του «Center for American Progress» κυρία  Νίρα Τάντεν.

Το Φόρουμ αποτελεί πόλο έλξης για μερικά από τα πιο «βαριά» ονόματα της Ευρωπαϊκής Οικονομίας και όχι μόνο, καθώς καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, τη διαχείριση του προσφυγικού, τον πόλεμο στην Συρία και όλες τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις. Μέσα στους συμμετέχοντες, θα βρίσκονται, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, η επίτροπος της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Η κ. Κατσέλη θα επικεντρώσει την παρέμβασή της σε πέντε αναγκαίες προϋποθέσεις για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης:

  • Στην αναγκαία αλλαγή προσέγγισης στην άσκηση δημόσιας πολιτικής: μετάβαση από την διαχείριση αλλεπάλληλών κρίσεων και την πρόταξη βραχυπρόθεσμων λύσεων στην έγκαιρη υιοθέτηση ρεαλιστικών, μεσοπρόθεσμων και στρατηγικών επιλογών.

  • Στον επανακαθορισμό στόχων στην άσκηση ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής: άμβλυνση της μονοδιάστατης προσήλωσης στην δημοσιονομική πειθαρχεία και υιοθέτηση μέτρων ενίσχυσης των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας.

  • Στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής κάτω από τη σημερινή καθεστώς αποπληθωρισμού: προώθηση μιας συντονισμένης επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής παράλληλα με τη πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, στοχευμένα διαρθρωτικά μέτρα και αντιμετώπιση της κρίσης εξωτερικής ή και εσωτερικής υπερχρέωσης κρατών – μελών.

  • Στην οργανική διασύνδεση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής με επιβεβλημένες αλλαγές στο σύστημα ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και την προώθηση αντίστοιχων χρηματοοικονομικών εργαλείων.

  • Στη διατύπωση ενός νέου αξιόπιστου αφηγήματος και σχεδίου για μια δημοκρατική Ευρώπη που θα παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θετικές προοπτικές στους πολίτες και κατοίκους της.