Σαμόα: Επιδημία ιλαράς – 81 νεκροί ως τώρα

Οι αρχές στη Σαμόα επιβεβαιωνουν έναν ακόμη θάνατο εξαιτίας της επιδημίας ιλαράς που συνεχίζει να πλήττει τη νησιωτική χώρα. Τα θύματα ανέρχονται στα 81 – τα περισσότερα είναι παιδιά κάτω των 5 ετών.

Σύμφωνα με την δημοσίευμα της Samoa Observer, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο ενός παιδιού κάτω από πέντε ετών τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα περισσότερα από τα 81 θύματα ήταν παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συνολικά έχουν καταγραφεί 5.162 κρούσματα, αλλά μόλις εννέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 43 ασθενείς — δέκα εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ως χθες Τετάρτη, είχε εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού.

Το ποσοστό εμβολιασμού κατά της νόσου βρισκόταν στο 30% πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας, τη 16η Οκτωβρίου.

Οι υγειονομικές αρχές και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσάπτουν στο λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα ευθύνες για την επανεμφάνιση της ιλαράς και το ξέσπασμα επιδημιών στη Σαμόα, αλλά και σε ανεπτυγμένες χώρες. Τα κρούσματα ιλαράς αυξάνονται σταθερά από το 2016 σε διεθνές επίπεδο.

H Σαμόα είναι μικρό νησιωτικό κράτος, 2.700 χιλιόμετρα μακριά από τη Νέα Ζηλανδία, με πληθυσμό περίπου 200 χιλιάδων κατοίκων. 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή