Επεισοδιακή ήταν η χθεσινοβραδινή παράσταση «1821-2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά» στο θέατρο «Καρέζη». Την ώρα που στη σκηνή βρισκόταν ο stand up comedian Χριστόφορος Ζαραλίκος, η Σάσα Σταμάτη ανέβηκε πάνω με συνοδεία κάποιων ανδρών φίλων της. Σύμφωνα με θεατές, δήλωνε ενοχλημένη από ένα αστείο που είπε ο κωμικός για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Στη σκηνή υπήρξε ένταση, με το κοινό να παίρνει το μέρος του κωμικού και τα πνεύματα να ηρεμούν λίγο αργότερα με την αποχώρηση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας, αλλά και της παρέας της. Το σκηνικό καταγράφηκε από πολλούς θεατές της παράστασης και αναρτήθηκε στα social media.
Να καταδικάσει την συμπεριφορά της Σάσας Σταμάτη, που συνοδεία ανδρών διέκοψε την σατιρική παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, έσπευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε tweet του, ο Γιάννης Οικονόμου κάνει λόγο για ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα ενέργεια.
«Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας.
— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) December 3, 2021
Χριστόφορος Ζαραλίκος: Το ξέσπασμα για την διακοπή της παράστασής του
Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο οποίος αναφέρει στο Twitter ότι «μπράβοι» προσπάθησαν να διακόψουν τη θεατρική του παράσταση.
Μάλιστα, ο κωμικός της stand up αφήνει αιχμές κατά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας: «Δεν αντέχουμε τόσο φιλελευθερισμό πια».

Σε βίντεο που φέρεται να έχει καταγράψει το όλο περιστατικό, φαίνεται μια ομάδα ανδρών και η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη να έχουν ανέβει στη σκηνή του θεάτρου «Καρέζη» όπου παρουσιάζεται η παράσταση του Ζαραλίκου «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά».
Η παράσταση είναι φανερό ότι έχει διακοπεί, ενώ ακούγονται έντονοι διαπληκτισμοί. Από τη μεριά του, ο κωμικός προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα, λέγοντας «σταματήστε».
Πηγή: filathlos.gr