Σάλος με την ακύρωση της βράβευσης τιμημένου διασώστη προσφύγων

16
Σάλος με την ακύρωση της βράβευσης τιμημένου διασώστη προσφύγων

Στο “παρά ένα” η ακύρωση της βράβευσης του Ιάσονα Αποστολόπουλου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media η ακύρωση της βράβευσης ενός διασώστη προσφύγων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην σημερινή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος, όπως είναι το όνομά του, έχει βραβευτεί από τον δήμαρχο του Παλέρμου για την ανθρωπιστική του δράση, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας της Δανίας του απένειμε το Ναυτικό Βραβείο 21 για τις διασώσεις του στη ζώνη της Μάλτας.

Ο Ιάσων Αποστολόπουλος έχει διακριθεί διεθνώς για τη πολυετή συνεισφορά του στη διάσωση των προσφύγων στη Μεσόγειο και σήμερα συνεργάζεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών από την Λιβύη και την Αφρική.

Ωστόσο, αν και είχε γίνει γνωστό πως θα έπαιρνε τον «Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος», μαζί με άλλα 6 άτομα, τελικά η βράβευσή του ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υπάρξουν καυστικές αντιδράσεις για την εξέλιξη αυτή…

Η υπόθεση της παρασημοφόρησης του διασώστη προσφύγων Ιάσωνα Αποστολόπουλου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου φαίνεται πως ενόχλησε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο οποίος ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε.

Ο βουλευτής της ΝΔ με μήνυμά του στα social media αργά το βράδυ της Παρασκευής, ανακοίνωσε ότι ο ήρωας διασώστης δεν θα τιμηθεί. «Ο κος Ιάσονας Αποστολόπουλος, επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ μέσω Facebook.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο, οι παρασημοφορήσεις θα γινόταν «μετά από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Παρασημοφόρηση

Παρασημοφόρηση

Παρασημοφόρηση

 

Στη συνέχεια, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, επιχείρησε να ανασκευάσει γράφοντας: «Έγιναν, ακριβώς, όχι έκανα. Προφανώς και έγιναν από κάποιον. Μόνα τους δεν γίνονται τα πράγματα».

Tweet Μπογδάνου

Ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν: Πώς ένας βουλευτής και με ποιες κινήσεις καταφέρνει να ακυρώσει παρασημοφόρηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Τι έχει να πει για αυτό ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος ήταν αυτός που πρότεινε τις παρασημοφορήσεις;