Παραδοσιακή ζυμαρόπιτα Ηπείρου

Υλικά:

 

 

  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 κεσεδάκια νερό (με το μάτι)
  • 250 γραμ. τυρί φέτα (προσθέτουμε/αφαιρούμε ανάλογα με το γούστο)
  • 1 αυγό
  • λίγο ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση:

Σε ταψί φούρνου αλείφουμε λάδι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, να κάψει.

Μέσα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, το γιαούρτι και τα 200 γραμμάρια φέτας και προσθέτουμε ελάχιστο λάδι μέσα στο μείγμα.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι μέσα στο μείγμα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. (Προσοχή! θέλουμε το μείγμα να είναι ένας αραιός χυλός)

Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Μετά αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.

Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ με λίγο νεράκι. Πασπαλίζουμε τα υποολειπόμενα 50 γραμ φέτας.

Περιχύνουμε το καινούργιο μείγμα πάνω στο ήδη υπάρχον στο ταψί.

Ψήνουμε για 30′ στους 200 βαθμούς Κελσίου

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή