Οικονόμου: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει κλείσει (Βίντεο)

11
Οικονόμου: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει κλείσει (Βίντεο)

Οικονόμου: Ζωντανά το briefing. Στην πορεία της αντιμετώπισης της πανδημίας και στην οικονομία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως «η χώρα δεν θα κλείσει» και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν συζητά μέτρα για τους εμβολιασμένους την ώρα που ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Νωρίτερα ο κ. Οικονόμου κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφερόμενος στην Οικονομία τόνισε πως η κυβέρνηση προωθεί τις μεταρρυθμίσεις που προωθούν τη χώρα σε δυναμική ανάπτυξη και σε ένα ασφάλειας και ευημερίας. «Στη σύσκεψη εργασίας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσπάθεια της κυβέρνησης να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις στην περιοχή της Κοζάνης. Εμβληματική μεταρρύθμιση το σχέδιο απολιγνιτοποίησης. Τα δικά μας κοιτάσματα λιγνίτη είναι λιγότερα και πιο αντιλιγνιτικά. Ασύμφορη η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη», είπε ο κ. Οικονόμου.

Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην πανδημία τόνισε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά στην μετάλλαξη Όμικρον. «Εστιάζει στην ενίσχυση του ΕΣΥ. Υπάρχει σημαντική αύξηση των εμβολιασμών. Πέρα από τα στοιχεία των νοσοκομείων που επισημαίνουν ότι οι διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι. Δεκέμβριο 2020 -Νοέμβριο 2021 αποφεύχθηκαν χάρη στους εμβολιασμούς 12.000 θάνατοι», είπε.

Δείτε live το briefing: