Όλα συνέβησαν στην οδό Ασκληπιού 154, στο κέντρο της Αθήνας. Δύο άτομα χτύπησαν το κουδούνι του δικηγορικού γραφείου. Το ραντεβού φαίνεται πως ήταν προκαθορισμένο. Αυτό που δεν μπορούν να πουν ακόμη οι Αρχές με σιγουριά, όμως, είναι αν το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Ή αν το ραντεβού «χάλασε» κάπου στην πορεία και οι δράστες δολοφόνησαν τον γνωστό ποινικολόγο.
Οι δράστες περίμεναν για λίγη ώρα στην υποδοχή κι αμέσως μετά οδηγήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων. Η συνάντηση ξεκίνησε και σε αυτήν βρίσκονταν τέσσερα άτομα: ένας νεαρός συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και οι δύο άνδρες που έμελλε να είναι οι δολοφόνοι του.
Σε κάποιο σημείο της συνάντησης, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν πως θέλουν να μιλήσουν μόνο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Ο 32χρονος ασκούμενος δικηγόρος έφυγε και όταν οι δυο «πελάτες» αποχώρησαν, μπήκε στην αίθουσα ξανά για να βρει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο νεκρό, μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για χτύπημα με μία σφαίρα στο θώρακα. Ένα χτύπημα που άφησε νεκρό τον 52χρονο δικηγόρο, πατέρα δυο παιδιών
Οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πήγαν στο γραφείο του χωρίς να έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να τα έχουν αλλοιώσει. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν το έγκλημα ήταν προμελετημένο.
Ο βασικός μάρτυρας είναι ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος λίγα λεπτά πριν πατήσουν τη σκανδάλη, ήταν μαζί τους στην αίθουσα συσκέψεων. Είναι ο άνθρωπος που μίλησε για έναν ψηλό κι έναν κοντό, ο οποίοι έμειναν μόνοι με τον γνωστό ποινικολόγο, προφασιζόμενοι ότι ήθελαν να του μιλήσουν ιδιαιτέρως.
Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δυο άνδρες μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Η Αστυνομία διαθέτει ήδη σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. Εκτιμάται ότι είναι ηλικίας 30 και 30 ετών, αναφέρει το vima.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι δυο δράστες περίμεναν για αρκετή ώρα στον προθάλαμο του γραφείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σε αυτό το διάστημα της αναμονής τους, συζήτησαν και με συνεργάτη του θύματος. Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
Ωστόσο, ο μάρτυρας είπε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τους δυο άνδρες. Ότι τους έβλεπε για πρώτη φορά. Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, οι δυο δολοφόνοι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, πριν ο ένας από τους δυο βγάλει όπλο και τον πυροβολήσει θανάσιμα. Δεν αποκλείεται να υπήρξε κάποια διένεξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες πριν πέσει νεκρός, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε επισκεφτεί τις φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί είχε συνάντηση με πελάτες του για υπόθεση μικρού ποινικού ενδιαφέροντος. Κατηγορούμενοι σε αυτή τρεις νεαροί. Η δίκη θα γινόταν τη Δευτέρα.