Ταυτόχρονα θα ηχήσουν, τo μεσημέρι της Τρίτης, δύο καμπάνες στο Βερολίνο και τη Μυτιλήνη ως κάλεσμα ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης για την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση.
Τρεις φορές μέσα σε πέντε λεπτά, θα χτυπάει επί ένα λεπτό κάθε φορά η καμπάνα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αθανασίου στην πόλη της Μυτιλήνης και η Καμπάνα της Ελευθερίας (Freiheitsglocke) στο Schöneberg στο Βερολίνο.
Μέσα από την παράλληλη συνήχηση των δύο καμπάνων επιχειρείται να ενωθούν νοητά δύο τόποι που λειτουργούν σαν συμβολικά ορόσημα στην προσφυγική κρίση: Η Λέσβος, οι ακτές της οποίας συμβολίζουν το πέρασμα στην Ευρώπη και το Βερολίνο ως προορισμός της προσφυγικής Οδύσσειας.
Σύμφωνα με το lesvosnews, η Λέσβος που πέραν της πραγματικής, ιστορικής διάστασής της στην τρέχουσα προσφυγική κρίση γίνεται ένα ευρύτερο σύμβολο και για άλλους αντίστοιχους τόπους όπως η Λαμπεντούζα, ένα σύμβολο του ονείρου για ασφάλεια και σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Να σημειωθεί ότι, ο ήχος από τις δύο καμπάνες που θα ηχήσουν ταυτόχρονα στο Βερολίνο και τη Μυτιλήνη θα αναμιχθεί και θα αναμεταδοθεί στο διαδίκτυο.
Η δράση οργανώνεται από το «Neue Berliner Räume» και την ανεξάρτητη εικαστικό και αλληλέγγυα ακτιβίστρια, Βαρβάρα Παπαδοπούλου, με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης και το δημαρχείο του Schöneberg στο Βερολίνο.