Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην ακύρωση της πορείας του Πολυτεχνείου

6
Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην ακύρωση της πορείας του Πολυτεχνείου

Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για lockdown και στην πορεία του Πολυτεχνείου, ήρθαν και οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε σημειώνοντας: ««να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας», ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη των αποστάσεων και των βασικών κανόνων της αποφυγής συνωστισμού ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους λέγοντας ότι όλα αυτά θα λάβουμε υπόψη μας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε επίσης πως «θα περιμέναμε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να συλλάβει τον Παππά και όχι να μας πει τι θα κάνει με την πορεία του Πολυτεχνείου».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ταυτόχρονα ότι υπάρχουν ακόμα μέρες μέχρι τις 17 Νοέμβρη και μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει με τους φορείς και θα έρθει σε συνεννόηση ώστε τα μηνύματα ενότητας και εγρήγορσης του λαού να εκφραστούν λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης.

To ΜέΡΑ25 δια του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη δηλώνει «παρών» στην πορεία του Πολυτεχνείου και σε σχετική ανακοίνωση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «η επικίνδυνη κλιμάκωση του αυταρχισμού συνιστά η απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη να απαγορέψει την πορεία του Πολυτεχνείου».

Το ΜέΡΑ25 «ξεκαθαρίζει πως θα δώσει το «παρών» με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και χαιρετίζει την απόφαση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και στην πορεία.

Το ΚΚΕ πάντως δεν δείχνει διάθεση συμμόρφωσης με την κυβερνητική γραμμά και σύμφωνα με πληροφορίες στον Περισσό θεωρούν αυτονόητο και προφανές ότι ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα γίνει, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων, όπως έγινε και την Πρωτομαγιά. 

Ανάλογη στάση αναμένεται να κρατήσουν και πολλές μικρότερες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. καθώς η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ εκτιμούν ότι πρέπει να γίνει έστω και με τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, αλλά όχι και να απαγορευτεί.