Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
07
36
20

Ο Μακρόν, οι ανεμβολίαστοι και οι ανυποψίαστες ελίτ

Μοιραστείτε το

  Το έχουμε δει και στο εσωτερικό: αρκετοί υπουργοί και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλούν για τους ανεμβολίαστους εξαιρετικά απαξιωτικά, προσπαθώντας να τους… «τσαντίσουν».

Κι αυτό, όταν δεν υιοθετούν ύφος δασκάλου της δεκαετίας του ’60, που μετά τον υποκριτικό διδακτισμό του ανέθετε σε μία βέργα από λυγαριά την ενίσχυση της «μεταδοτικότητάς» του. 

Ένας υπουργός μας ενημέρωσε ότι… «κουράστηκε» με τους ανεμβολίαστος και τους ευχήθηκε «να μην σώσουν» να εμβολιαστούν. Άλλος υπουργός μίλησε απαξιωτικά για τη νοημοσύνη τους. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καίτοι μας διαβεβαίωνε το βράδυ της εκλογικής του νίκης ότι «θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», μας ενημέρωσε από βήματος Βουλής ότι «με ανεμβολίαστους δεν μιλάει». 

Όλα αυτά, λοιπόν, προφανώς κουμπώνουν με την προχθεσινή εκκωφαντική αστοχία του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει κάνει άνω-κάτω την Γαλλία δηλώνοντας ότι θέλει να «τσαντίσει τους ανεμβολίαστους».

Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι μας, που αγωνιούμε μην τυχόν και χρειαστούμε Εντατική και που βλέπουμε τη σκιά της πανδημίας να συνεχίσει να επηρεάζει τις ζωές μας, έχουμε αρκετούς λόγους να είμαστε τσαντισμένοι και ενοχλημένοι με τους ανεμβολίαστους. Βλέπετε, η δική τους επιλογή αφορά και ακουμπά και στις δικές μας ζωές και είναι εξαιρετικά ενοχλητικό να διαπιστώνεις ότι πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν δεκάρα για τον διπλανό τους και την ανάγκη να μην εξαπλωθεί μία πανδημία. 

Όσο, όμως, «τσαντισμένοι» μπορεί να είμαστε εμείς οι εμβολιασμένοι με τους ανεμβολίαστους, άλλο τόσο τσαντισμένοι μπορεί να είναι και οι ίδιοι: βλέπετε, αρκετοί εξ αυτών έχουν πολωθεί, αισθάνονται απόβλητοι από την ελληνική κοινωνία, ενώ άλλοι βρίσκονται είτε υπό το κράτος του φόβου, είτε εγκλωβισμένοι από λαθεμένη ενημέρωση αναφορικά με τα εμβόλια και τον κορωνοϊό. 

Όπως και να έχει, από την φανφάρα του Μακρόν ως τις δηλώσεις Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, η συνισταμένη είναι κοινή: είναι η νοοτροπία των ελίτ, που αναφέρονται σε μία μεγάλη κατηγορία πολιτών σαν να είναι μαθητές που «δεν παίρνουν τα γράμματα», εξοργίζοντάς τους έτι περαιτέρω. Και αυτή η ελιτίστικη νοοτροπία δυστυχώς δεν αφορά μόνο την πανδημία, αλλά θα τη βρούμε μπροστά μας και στην μετά-κορωνοϊό εποχή.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.