Ντοματόσουπα με ρύζι

Υλικά για 2-4 άτομα
- 3/4 φλ. ρύζι
- 5 ντομάτες πολτοποιημένες
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 4-5 φλ. νερό βραστό
- Μισή κ.σ. αλάτι
- Λίγο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι
- Στη συνέχεια προσθέτετε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το μαϊντανό, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνετε τις ντομάτες να βράσουν σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους.
- Κατόπιν, προσθέτετε το βραστό νερό και το ρύζι.
- Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να χυλώσει πάνω στο ζεστό μάτι για περίπου μισή ώρα μέχρι να πήξει λίγο η σούπα πριν σερβίρετε.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε πως να διατηρήσετε το ψωμί περισσότερες μέρες
04/08/2025 - 18:30
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης