Νόβακ Τζόκοβιτς: Υπουργός Εσωτερικών Αυστραλίας – Είναι ελεύθερος να φύγει όποτε θέλει

6
Νόβακ Τζόκοβιτς: Υπουργός Εσωτερικών Αυστραλίας - Είναι ελεύθερος να φύγει όποτε θέλει

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει σε μία δομή στη Μελβούρνη λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει με τη visa του. Το δικαστήριο ενέκρινε την προσωρινή παραμονή του Σέρβου στην Αυστραλία μέχρι το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας (10/1). Για την ακρίβεια μέχρι τις 16:00 (ώρα τοπική), ενώ θα παλέψει τη δικαίωσή του στο δικαστήριο.

Πάντως, η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Κάρεν Άντριους, τόνισε πως κανείς δεν θα σταματήσει κανείς τον Τζόκοβιτς απ’ το να φύγει από τη χώρα, εάν αποφασίσει να μην κυνηγήσει την υπόθεση, όπως αναφέρει το SPORT24.

“Ο κ. Τζόκοβιτς δεν είναι κρατούμενος στην Αυστραλία, είναι ελεύθερος να φύγει όποτε θέλει. Επιλέγει να παραμένει και το έχουν αναλάβει οι συνοριακές Δυνάμεις” ανέφερε συγκεκριμένα.

AFP’s look at who is saying what when it comes to Novak Djokovic’s Australian Open vaccine controversy https://t.co/flLszu7spY

— AFP News Agency (@AFP) January 6, 2022

Δύο συλλήψεις έξω από τη δομή του Τζόκοβιτς

Σύμφωνα με τα Μέσα της Αυστραλίας, υπήρξαν δύο συλλήψεις έξω από τη δομή που βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Η αστυνομία συνέλαβε δύο γυναίκες, οι οποίες έγραφαν συνθήματα με σπρέι.

Πάντως, δεν φαίνεται πως οι δύο γυναίκες ήταν εκεί για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για τους αιτούντες άσυλο που κρατούνται στη δομή.