Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2025

Ν. Βούτσης: Η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από προοδευτικές και συμμετοχικές πολιτικές παρεμβάσεις

Την θέση ότι οι εθνικές εκλογές είναι διαφορετικές από τις αυτοδιοικητικές διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Ερυθραία.

Ο κ.Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα να είναι μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών και στη σημερινή διαδικασία, τονίζοντας ότι «είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας να λαμβάνουν υπόψη οι δημοτικοί άρχοντες και περιφερειάρχες την άποψη των πολιτών, όχι μόνο την ημέρα που ψηφίζουμε» και επισημαίνοντας την ανάγκη για «προοδευτικές, καινοτόμες, συμμετοχικές παρεμβάσεις» μετά την κρίση.

Παράλληλα ο κ.Βούτσης είπε πως «οι  εθνικές εκλογές είναι διαφορετικές, είναι σε άλλο επίπεδο, για τη διακυβέρνηση της χώρας».
«Όλοι οι πολίτες έδωσαν τα μηνύματά τους, τα σήματά τους, το πρόκριμά τους γιατί δεν συμμετείχαν και για λόγους που είχαν σχέση με το κατά πόσον ή όχι μπορούσαν να πάνε στους χώρους τους οποίους κατάγονται.
Είμαι σίγουρος πως οι εθνικές εκλογές θα είναι το απαύγασμα μία εμπειρίας όλης της τετραετίας» είπε ο κ.Βούτσης.

Δείτε επίσης