Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει ξανά άλλο lockdown στη χώρα

Την διαβεβαίωση πως η χώρα μας δεν θα ζήσει ξανά άλλο lockdown έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Ξεκινώ με την έξαρση της πανδημίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Είναι σαφές πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα, που επιφέρει και απώλειες στην χώρα μας», είπε κατά την έναρξη της ομιλία του.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε όμως το εμβόλιο και αυτό κάνει την διαφορά, αυτό που αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες, αυτό που αφήνει ανοιχτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία να κυκλοφορεί».

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός «Για αυτό και επιμένουμε σε τέσσερις βασικές θέσεις:

  • Πρώτον δεν θα ξαναυπάρξει lockdown στην χώρα
  • Δεύτερον οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.
  • Τρίτον η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα.
  • Τέταρτον η συνεχής ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών».

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Στην τελευταία έξαρση του ιού απαντάμε με ένα νέο κύμα εμβολιασμού. Έχουμε μπροστά μας ακόμη δύσκολες εβδομάδες, υπάρχει όμως και η αισιόδοξη πλευρά της πραγματικότητας. Μόνον τις τελευταίες ημέρες κλείστηκαν σχεδόν 200.000 ραντεβού για την πρώτη δόση και σχεδόν 300.000 για αναμνηστική δόση».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή