Λαγκάρντ: Δεν μειώνεται το χρέος, αν δεν λυθεί το ασφαλιστικό

Την ανάγκη να υπάρξει ένας συνδυασμός μεταρρυθμίσεων αλλά και ελάφρυνσης χρέους προκειμένου να επιτευχθεί ουσιαστική ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία, τόνισε σε δηλώσεις της, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Θέλουμε η Ελλάδα να επιτύχει ουσιαστικά και όχι μόνο στα χαρτιά. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός εφαρμογής μεταρρυθμίσεων αλλά και ελάφρυνση χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Αναφερόμενη στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι «θα πρέπει να είναι ουσιαστική καθώς σε διαφορετική περίπτωση το σύστημα δεν θα καταστεί βιώσιμο, ενώ θα χρειαστεί οι Ευρωπαίοι να προχωρήσουν σε ακόμη πιο «βαθιά» ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή