Κούρδοι πρόσφυγες δώρισαν ιατρικό υλικό στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου

4
Κούρδοι πρόσφυγες δώρισαν ιατρικό υλικό στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Σε μια μεγαλειώδη κίνηση προχώρησαν Κούρδοι πρόσφυγες, δωρίζοντας ιατρικό υλικό στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο όχι μόνο δεν ξέχασαν την πολύτιμη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας αλλά απέδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους Ελληνες.

Ημέρα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς ήταν η περασμένη Κυριακή. Στο Λαύριο οι Κούρδοι πρόσφυγες της περιοχής έκαναν μια άκρως συγκινητική κίνηση.

Ειδικότερα, δώρισαν τα ιατρικά εφόδια που έστειλε η ομάδα “Konvoy Solidaire”/το “Καραβάνι Αλληλεγγύης” από την Γαλλία στο Κέντρο Υγείας του Λαυρίου, με σκοπό να ευχαριστήσουν τους κατοίκους, για τη φιλοξενία που κρατά αρκετά χρόνια, αλλά και για την αντιρατσιστική τους στάση παρά τους περιορισμούς και τα προβλήματα.

Παράλληλα, μέσω της ομάδας “Κουζίνα Αλληλεγγύης” που στήθηκε στην πλατεία του Λαυρίου,προσέφεραν φαγητό σε εκατοντάδες Έλληνες, Γάλλους και Κούρδους, στη γιορτή Αλληλεγγύης.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ανάγκες του κέντρου υγείας, οι Κούρδοι πρόσφυγες δώρισαν ιατρικά εφόδια όπως: 11 αναπηρικές καρέκλες με μπαταρία, 4 κρεβάτια ασθενών, 3 καρέκλες εξέτασης, 15 πατερίτσες, 15 βοηθήματα βάδισης και φάρμακα.

Ο Θεολόγος Ζαγκάλης, ιατρός του κέντρου υγείας, καλωσόρισε τους πρόσφυγες στην πύλη και δήλωσε ότι τον συγκίνησε ιδιαίτερα η πράξη αυτή,

Σε δήλωση του, τόνισε: “Ο κουρδικός λαός δίνει μάχη και αγωνίζεται αρκετά χρόνια για την ελευθερία του, πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους σε αυτόν τον αγώνα, ήρθαν να βρουν μια “πατρίδα“.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά την προσφυγιά και τον ξεριζωμό.Είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες/μετανάστες και η δωρεά των Κούρδων προσφύγων στο κέντρο υγείας μας είναι πραγματικά εντυπωσιακή.”