Κέικ μανταρινιού με φρέσκο άρωμα

Ένα κέικ με φρέσκο άρωμα που είμαστε σίγουροι πως θα λατρέψετε. Πάει όνειρο με τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ.

ΥΛΙΚΑ

3 μανταρίνια, χωρίς τα κουκούτσια τους

2 αυγά, large

130 ml ηλιέλαιο

230 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

230 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

2 κ.γ. baking powder

 

Για την επικάλυψη:

150 γρ. ζάχαρη άχνη

30 ml χυμό μανταρινιού

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ:

  • Αδειάζουμε τα μανταρίνια στο multi, τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένας πουρές και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Έπειτα, προσθέτουμε στον κάδο το ηλιέλαιο μαζί με τον πουρέ μανταρινιού και ανακατεύουμε άλλο 1 λεπτό.
  • Ύστερα, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε το baking powder και το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το αδειάζουμε σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30Χ12εκ., την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45-50 λεπτά.
  • Κατόπιν, αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Για την επικάλυψη: Αδειάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Για τη σύνθεση: Αφού κρυώσει το κέικ, το περιχύνουμε με την παραπάνω επικάλυψη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή