Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι και φέτα

Υλικά για 2 άτομα
- 2 φέτες καρπούζι κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς, χωρίς κουκούτσια
- 150 γρ. φέτα κομμένη σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
- Ένα κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- Μία χούφτα φύλλα τρυφερού μαϊντανού
- 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 1 μοσχολέμονο (lime)
- Μερικές μαύρες ελιές
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Πριν κόψετε το καρπούζι, ξεκινάτε να μαρινάρετε το κρεμμύδι στο χυμό του lime.
- Βάζετε τις λεπτές φετούλες σε ένα μπολ και τις περιχύνετε με το χυμό. Τις ανακατεύετε και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
- Σε μεγάλο μπολ, ενώνετε τα κομμάτια του καρπουζιού, τη φέτα, το κρεμμύδι και περιχύνετε με το χυμό του μοσχολέμονου που θα έχει πάρει ροζ χρώμα.
- Προσθέτετε τον μαϊντανό – όχι ψιλοκομμένο, ολόκληρα τα φύλλα του. Προσθέτετε τα φύλλα του δυόσμου κομμένα με τα χέρια.
- Προσθέτετε μια πρέζα αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε σε σαλατιέρα.
Προηγούμενο άρθρο
Το λέιζερ των Αμερικανών που καταρρίπτει drones
Επόμενο άρθρο
Κρούσμα κορωνοϊού σε δομή ψυχικής υγείας στην Τρίπολη »
Σχετικά Άρθρα
Δείτε πως να διατηρήσετε το ψωμί περισσότερες μέρες
04/08/2025 - 18:30
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης