Η συνταγή της ημέρας: Σιροπιαστή καρυδόπιτα
                Η πιο λαχταριστή και ονειρεμένη σιροπιαστή καρυδόπιτα, που σίγουρα θα σας θυμίσει την εποχή που ήσασταν παιδί και την τρώγατε από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιά σας.
Υλικά:
- 6 αυγά
 - 1 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη
 - 1 φλυντζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
 - 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
 - 2 κουτ. γλυκού κανέλα
 - 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
 - 1 1/2 φλυντζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
 
Για το σιρόπι:
- 2 φλυντζάνια τσαγιού ζάχαρη
 - 2 φλυντζάνια τσαγιού νερό
 - 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
 - 3 κουτ. σούπας κονιάκ
 
Διαδικασία:
- Χτυπάτε δυνατά για 7′ στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
 - Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα και συνεχίζετε να ανακατεύετε πιο ελαφρά.
 - Βουτυρώνετε ένα πυρέξ 20×30 cm και ρίχνετε το μείγμα.
 - Ψήνετε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
 - Δοκιμάζετε βυθίζοντας ένα μαχαίρι για να δείτε αν είναι έτοιμο το γλυκό.
 - Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι.
 - Ρίχνετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε για 5′-7′ το σιρόπι μέχρι να δέσει.
 - Ρίχνετε το κονιάκ και το λεμόνι και σιροπιάζετε το γλυκό.
 - Σερβίρετε με παγωτό (προαιρετικά).
 
Σχετικά Άρθρα
                    
                      Δείτε πως να διατηρήσετε το ψωμί περισσότερες μέρες
                    
                    
              04/08/2025 - 18:30
                    
                      Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
                    
                    
              23/12/2023 - 10:10
                    
                      Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
                    
                    
              23/12/2023 - 02:51
                    
                      Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
                    
                    
              19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης