Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με φασολάκια και καλαμαράκια

Συστατικά
- 1.200 γρ. φασολάκια, πλατιά
- αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. λάδι τρούφας
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1 φινόκιο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για τα καλαμαράκια
- 1 κιλό καλαμαράκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα φασολάκια και βράζουμε για 20 λεπτά.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη βινεγκρέτ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το εστραγκόν, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το λάδι τρούφας, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το φινόκιο στη μέση, κόβουμε το κεντρικό κοτσάνι, το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο και το βάζουμε στο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα καλαμάρια σε λεπτές ροδέλες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Για τα καλαμαράκια
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα καλαμάρια σε λεπτές ροδέλες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
-
Για τη σύνθεση
Στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά βάζουμε τα φασολάκια, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Προηγούμενο άρθρο
Πάνω από 1.400 τα ακατάλληλα κτήρια μετά τις πυρκαγιές
Σχετικά Άρθρα
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Το κλασικό λάθος που οι περισσότεροι κάνουν αφού βράσουν τα μακαρόνια
16/09/2023 - 13:44
Δείτε επίσης