Η συνταγή της ημέρας: Ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας

Πεντανόστιμο και εύκολο ρυζόγαλο!
Υλικά συνταγής
- ρύζι γλασέ: 3/4 του φλιτζανιού
- νερό: 2 φλιτζάνια
- αλάτι: 1/3 κουταλάκι του γλυκού
- φρέσκο γάλα: 5 φλιτζάνια
- ζάχαρη: 1/2 φλιτζάνι
- βανίλια: 1 μπαστουνάκι, σχισμένο κατά μήκος στη μέση
- κορν φλάουρ: 2 κουταλιές της σούπας
- κανέλα: για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι και σιγοβράζετε για 10′. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε. Όταν το ρύζι βράσει, αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε το κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο νερό) στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
- Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει το ρυζόγαλο να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζετε σε 6 μπολάκια ή σε 6 ποτήρια. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και το σερβίρετε πασπαλισμένο με τριμμένη κανέλα. Το διατηρείτε στο ψυγείο.
Προηγούμενο άρθρο
Οι θεωρίες συνωμοσίας QAnon «σκεπάζουν» και την Ευρώπη – Πώς εκμεταλλεύονται την πανδημία
Επόμενο άρθρο
Δανεικός στον Λεβαδειακό για ένα χρόνο ο Θεοχάρης »
Σχετικά Άρθρα
Δείτε πως να διατηρήσετε το ψωμί περισσότερες μέρες
04/08/2025 - 18:30
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης