Μαλακό και λαχταριστό ρολό πανσέτας, έτοιμο να κλέψει την παράσταση στο μενού σας.
ΥΛΙΚΑ
3 κιλά χοιρινή πανσέτα, με δέρμα
6 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
6 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.γ. μπούκοβο, τριμμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι, χοντρό
Αλάτι, ψιλό
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
400 γρ. σάλτσα μήλου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αδειάζουμε σε ένα μπολ το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, το μπούκοβο, το ξύσμα λεμονιού, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
2. Έπειτα, τοποθετούμε την πανσέτα στον πάγκο εργασίας με το δέρμα της να κοιτάει εμάς και τη λαδώνουμε.
3. Κατόπιν, τη γυρνάμε ανάποδα, τη λαδώνουμε ξανά, την αλείφουμε ομοιόμορφα με το παραπάνω μείγμα και την αλατοπιπερώνουμε.
4. Στη συνέχεια, ρολάρουμε την πανσέτα και την τυλίγουμε με σπάγκο μαγειρικής.
5. Αμέσως μετά, γεμίζουμε ένα ταψί του φούρνου με νερό, τοποθετούμε πάνω του μία σχάρα και μεταφέρουμε πάνω της την πορτσέτα.
6. Ύστερα, σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα για 2,5 με 3 ώρες.
7. Έπειτα, βάζουμε το φούρνο στο grill, ξεσκεπάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε την πορτσέτα με λίγο χοντρό αλάτι και την ψήνουμε εκ νέου, μέχρι να πάρει χρώμα η πέτσα.
8. Τέλος, αποσύρουμε την πορτσέτα από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με σάλτσα μήλου.