Η συνταγή της ημέρας: Μαλακά μπισκότα με νουτέλα

Αν θες να κακομάθεις λίγο τον εαυτό σου, σου έχουμε την τέλεια γλυκιά πρόταση.

Άλλωστε ένα γλυκό σνακ που και που, δεν είναι και τόσο κακό, έτσι; Για να ικανοποιήσεις λοιπόν το sweet tooth σου, σου βρήκαμε την ιδανική συνταγή για μπισκότα με νουτέλα.

Ο συνδυασμός του μαλακού, αφράτου μπισκότου με τη σοκολάτα είναι θεϊκός και άκρως απολαυστικός.

Η συνταγή που ανακαλύψαμε και δοκιμάσαμε είναι πανεύκολη και τα υλικά πολύ απλά.

Τη συνταγή μοιράστηκε στο Instagram η πρώην παίκτρια του Ινδικού Masterchef Neha Deepak Shah.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ARE YOU A NUTELLA LOVER ? The ?COOKIE of your dreams !!!!!! Definitely one of the most awaited recipe on my page. This is a soft cakey cookie with a oozy centre of nutella, it is delicious. TAG A FRIEND WHO WOULD LOVE THIS ONE Nutella Cookies 10 cookies 1/2 cup butter ? (Nearly 110 grams) 1/2 cup sugar (50:50 combined – Fine brown sugar & caster sugar or 100% caster sugar) About 100 grams 1/2 tsp vanilla Essence 2 tbsp milk ? 1/4 tsp baking soda A pinch of baking powder 1 & 1/2 cup minus 1 tbsp flour (Can be 50:50 atta maida) Nearly 180 grams 1/4 cup choco chips or chopped dark chocolate ? A pinch of salt Nutella 1) Place 10 dollops of nutella on a butter paper using a tsp & freeze it for 30 mins. 2) Cream soft butter, vanilla essence & sugar together until it becomes creamy and combined. 3) Add milk to this and cream further. 4) Mix the salt, flour, baking soda & baking powder. 5) Add the flour to the butter mixture, combine well and Add choco chips or chopped chocolate & salt too. Refrigerate this dough for 30 minutes. 6) Divide the dough into 10 parts & place frozen nutella in the centre of each 7) Bake at 165 degrees C for about 12 to 15 minutes or until the edge starts become slightly brown. Let the cookies cool on the tray for 5 mins and then transfer to a wire rack to cool completely. 8) Stay well upto 5 days in an air tight container. ?VISHESH TIPPANI Do not over mix or knead the mixture. Else the cookies will become dense. Comment if you’d like the link to the video of this recipe #ReelKaroFeelKaro #ReelitFeelit #FoodGasm #Foodie #Nutella #NutellaCookie #Cookie #CookieMonster #Recipe #EasyRecipes #Recipes #Yum #Tasty #Delicious #GoodFood #Easy #Summer #Baking #BakersofInstagram #Masterchef

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neha Shah (@nehadeepakshah) στις

ΥΛΙΚΑ

½ κούπα βούτυρο
½ κούπα ζάχαρη (μισή καστανή, μισή κρυσταλλική)
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. γάλα
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα baking powder
1 ½ κούπα αλεύρι
¼ κούπα choco chips ή μαύρη σοκολάτα
1 πρέζα αλάτι
Νουτέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε 10 κουταλιές νουτέλα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Χτυπάμε το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Αναμειγνύουμε το αλάτι, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το baking powder.

Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και συνδυάζουμε καλά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το αλάτι. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και βάζουμε μια παγωμένη νουτέλα στο κέντρο κάθε ζύμης.

Ψήνουμε στους 165C για 12-15 λεπτά μέχρι η άκρη να αρχίσει να ροδίζει. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και μεταφέρουμε.

Μπορείς να τα διατηρήσεις έως και 5 μέρες σε αεροστεγές δοχείο.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή