Η συνταγή της ημέρας: Κουλουράκια με ελαιόλαδο

Συστατικά
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. κονιάκ
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 60 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 70 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να δέσει η ζύμη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας. Προσοχή, δεν πλάθουμε πολύ γιατί η ζύμη θα βγάλει το λάδι. Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι το αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε σε 18 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.
- Μεταφέρουμε σε μπολ με το σουσάμι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα μισά και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας.
- Ψήνουμε για 20-25 το κάθε ταψί. Μόλις ψηθούν σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα για 5-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Προηγούμενο άρθρο
ΣΥΡΙΖΑ για self tests: Άρον-άρον προκήρυξη, η κυβέρνηση πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη
Επόμενο άρθρο
Επίορκη Κυβέρνηση »
Σχετικά Άρθρα
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Το κλασικό λάθος που οι περισσότεροι κάνουν αφού βράσουν τα μακαρόνια
16/09/2023 - 13:44
Δείτε επίσης