Η συνταγή της ημέρας: Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα

Αυτά τα υγιεινά και εύκολα κεφτεδάκια θα γίνουν τα αγαπημένα των παιδιών!
Υλικά
- 150γρ. φιλέτο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο
- ½ φλιτζ. πουρέ γλυκοπατάτας
- 1/3 φλιτζ. πουρέ μπρόκολου
- ½ φλιτζ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- ¼ φλιτζ. γάλα
- 2 αβγά, χτυπημένα
- 1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
- Βράζετε το ρύζι.
- Βράζετε τη γλυκοπατάτα και το μπρόκολο (ή τα μαγειρεύετε στον ατμό) και μετά τα πολτοποιείτε (χωριστά το καθένα) στο μπλέντερ ή το μούλτι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και το αφήνετε να ψηθεί.
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το κοτόπουλο, τον πουρέ γλυκοπατάτας, το τυρί, το γάλα και το αλάτι και τα πολτοποιείτε.
- Βάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το ρύζι. Πλάθετε τα κεφτεδάκια.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά μαζί με τον πουρέ μπρόκολου.
- Σε ένα τρίτο μπολ τοποθετείτε την τριμμέμνη φρυγανιά.
- Περνάτε τα κεφτεδάκια πρώτα από το μίγμα του αβγού και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο και το αλείφετε με ένα πινέλο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα σερβίρετε ζεστά. Αν θέλετε να τα μαγειρέψετε νωρίτερα, τα ζεσταίνετε πριν τα σερβίρετε 5 λεπτά στο φούρνο.
Tips
Μπορείτε αντί για μπρόκολο να χρησιμοποιήσετε κολοκυθάκι.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε πως να διατηρήσετε το ψωμί περισσότερες μέρες
04/08/2025 - 18:30
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης