Η συνταγή της ημέρας: Κέικ βανίλια σοκολάτα

To πιο νόστιμο κέικ που έχετε δοκιμάσει με συνδυασμό σοκολάτας με βανίλια.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

70 γρ. λιωμένη σοκολάτα

220 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

3 αυγά, large

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. baking powder

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ταυτόχρονα, αλευροβουτώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30Χ12εκ.
  • Ύστερα, ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 3-4 λεπτά.
  • Αμέσως μετά, ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις απορροφηθούν πλήρως, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε εκ νέου.
  • Έπειτα, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Κατόπιν, αδειάζουμε στον κάδο το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ύστερα, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, αδειάζουμε το ένα τρίτο από τη ζύμη για το κέικ στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  • Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε 2-3 φορές πολύ απαλά με την σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  • Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45-55 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πλήρως.
  • Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή