Το φαγητό που γίνεται σε λίγη ώρα, το τρώνε οι περισσότεροι και το απολαμβάνουν όλοι!
Το φιλέτο της γλώσσας παίρνει γεύση από τα μπαχαρικά, γίνεται εξωτερικά πανέ, τραγανό ενώ από μέσα μένει ζουμερό και ψήνεται στο φούρνο με ελάχιστο ελαιόλαδο. Έτσι μπορούμε να το ευχαριστιόμαστε χωρίς τύψεις.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 μεγάλα φιλέτα γλώσσας ή 8 μικρά
- 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
Για τη μαρινάδα
1. ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι ή 1 μοσχολέμονο, κατά προτίμηση βιολογικά
2. 2 κ.σ. μουστάρδα
3. 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
4. 1 πρέζα τσάιβ (σχοινόπρασο) ή λίγο ψιλοκομμένο λεμονοθύμαρο
5. λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάδα: Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν.
Στη συνέχεια βάζετε τα φιλέτα ψαριού και τα φέρνετε δυο βόλτες ώστε να καλυφθούν με την μαρινάδα. Τα
σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνετε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Ψήσιμο: Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ. Παίρνετε ένα-ένα τα μαριναρισμένα φιλέτα, τα περνάτε από τη
φρυγανιά και τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνετε για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα από την
άλλη πλευρά περίπου στα μισά του ψησίματος.
Χριστίνα Χαιριστανίδου, MSc Διαιτολόγος-Διατροφολόγος