Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με δαμάσκηνα – Λιώνει στο στόμα

Πεντανόστιμο κρέας, που λιώνει στο στόμα!

Μία υπέροχη και γιορτινή συνταγή. Ο σεφ Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει χοιρινό με δαμάσκηνα και μας δείχνει τον ιδανικό τρόπο να φτιάξουμε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο.

Δοκιμάστε το!

Τip: Όσο πιο πολύ μείνει στη μαρινάδα το χοιρινό, τόσο πιο μαλακό και μυρωδάτο θα είναι.

Υλικά

2 κιλά χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

350 γρ. δαμάσκηνα

300 ml κρασί μαυροδάφνη

200 ml ζωμό λαχανικών

100 ml κονιάκ

6 κόκκους μπαχάρι

3 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

2 ξύλα κανέλας

2 φύλλα δάφνης

2 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες

1 κ.γ. γαρύφαλλο, ολόκληρο

1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το χοιρινό σε δόσεις και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
     
  • Μόλις πάρει σκούρο χρώμα, το τοποθετούμε σε ένα μπολ ή ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
     
  • Ύστερα, στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ξανά, τα κρεμμύδια και τα καραμελώνουμε για 5 λεπτά.
     
  • Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε μία γάστρα το χοιρινό, τα κρεμμύδια που καραμελώσαμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ελαφρώς, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 2 ώρες και 30 λεπτά.
     
  • Τέλος, μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το χοιρινό ζεστό.

 

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή