Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινές μπριζόλες με μπίρα

Ένα ζουμερό πιάτο για το μεσημεριανό τραπέζι

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 ποτήρι μπίρα
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 4 κουταλιές βούτυρο για το τσιγάρισμα
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζετε τις μπριζόλες χωρίς να βάλετε επιπλέον βούτυρο.
  • Μετά βάζετε το κρέας πάνω στα κρεμμύδια και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι μαζί με την μπίρα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύετε καλά.
  • Τέλος, περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
  • Σερβίρετε με ψητές πιπεριές για γαρνιτούρα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή