Η συνταγή της ημέρας: Μπριάμ στο φούρνο με φέτα και κοτομπουκιές
 
                Υλικά Συνταγής
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 κολοκύθια
- 2 πατάτες
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- 2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γραμ. σκληρή ώριμη φέτα
- 
Για τις τραγανές κοτομπουκιές
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 αυγά
- 1 ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- αρωματικά της αρεσκείας σας
Για το μπριάμ στο φούρνο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις.
- Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Καθαρίζουμε ίνες, σπόρους και κοτσάνια από τις πιπεριές και τις κόβουμε στα 4.
- Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ, μικρό ταψάκι.
- Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες.
- Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά).
- Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε.
- Προς το τέλος του ψησίματος του μπριάμ στο φούρνο, ρίχνουμε τη φέτα σε κομμάτια κι αφήνουμε να λιώσει.
Για τις κοτομπουκιές
- Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια.
- Σε τρία διαφορετικά μπολ βάζουμε ξεχωριστά το αλεύρι, τα αβγά και το μοσχοκάρυδο με το αλάτι, το πιπέρι, τη φρυγανιά και την παρμεζάνα.
- Στο μπολ με τα αβγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Πρώτα πανάρουμε το κοτόπουλο στο αλεύρι και το τινάζουμε να φύγει το περιττό.
- Τα βουτάμε στο μείγμα αβγό-ελαιόλαδο, τα στραγγίζουμε καλά και τα βουτάμε στο μείγμα για το πανάρισμα, φροντίζοντας να ντυθούν καλά.
- Τα βάζουμε σε σχάρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20′ λεπτά στους 200ºC. Να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, το αρωματίζουμε με αρωματικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε με τις τραγανές κοτομπουκιές.
Σχετικά Άρθρα
                    
                      Δείτε πως να διατηρήσετε το ψωμί περισσότερες μέρες
                    
                    
              04/08/2025 - 18:30
                    
                      Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
                    
                    
              23/12/2023 - 10:10
                    
                      Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
                    
                    
              23/12/2023 - 02:51
                    
                      Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
                    
                    
              19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης
 
       
           
                   
                   
                  