Η συνταγή της ημέρας: Ατομικά κέικ με μπανάνα, βρώμη και καρύδια

Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι πολτοποιημένες μπανάνες
- 1 αυγό
- 3/4 φλιτζανιού γάλα
- 1/3 φλιτζανιού σπορέλαιο
- 3 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα χονδροκομμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τις νιφάδες βρώμης με το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και αλάτι.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάτε ελαφρά το αυγό και προσθέτετε το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια. Ρίχνετε μέσα και τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύετε τα υλικά.
- Αδειάζετε το μίγμα των νιφάδων βρώμης στο μίγμα αυγού-μπανάνας και ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Τελευταία ρίχνετε τα καρύδια και ανακατεύετε για άλλη μια φορά.
- Τοποθετείτε σε φόρμα για muffins 12 θέσεων 12 χάρτινες θήκες για κεκάκια ή αλείφετε την ίδια τη φόρμα με λίγο λάδι και την αλευρώνετε. Μοιράζετε το μείγμα στις θήκες γεμίζοντάς τις με απλό κουτάλι (ή scoop παγωτού) μέχρι τα 2/3. Ψήνετε τα κεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20’-22’.
Προηγούμενο άρθρο
Χαμηλή… πτήση για τον Μπανιώτη στη Σλοβακία
Σχετικά Άρθρα
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Το κλασικό λάθος που οι περισσότεροι κάνουν αφού βράσουν τα μακαρόνια
16/09/2023 - 13:44
Δείτε επίσης