Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρό κέικ με γραβιέρα

8
Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρό κέικ με γραβιέρα

Για όσους ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, απαλλαγμένη από προϊόντα που μπορεί να σας προκαλούν δυσανεξία στη γλουτένη, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα πανεύκολο αλμυρό κέικ με γραβιέρα, φέτα και κολοκύθι του Πέτρου Συρίγου.

Υλικά

250 γραμμ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κουταλιά της σούπας baking powder χωρίς γλουτένη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
4 αυγά
100 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος 35%
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμ. κολοκύθι
100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
120 γραμμ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Σπάτε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη στο χοντρό και τα αλατίζετε και τα αφήνετε σε ένα ψιλό σουρωτήρι. Μετά από λίγο στύβετε να βγουν τα υγρά.

Σε ένα μπολ βάζετε το στυμμένο κολοκυθάκι, το γάλα, το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, την φέτα και κρατάμε λίγη για το τέλος. Προσθέτετε σε ένα μπολ το αλεύρι baking mix, το μπέικιν πάουντερ και την σόδα. Προσθέτετε το μείγμα αλευριού στο μπολ με τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε. Βάζετε τον μαϊντανό.

Βάζετε το μείγμα στην φόρμα του κέικ, που έχετε λαδώσει καλά, και την χτυπάτε ελαφρά για να γίνει επίπεδο το μείγμα. Προσθέτετε την υπόλοιπη τριμμένη φέτα. Ψήνετε για περίπου 40-45 λεπτά ή έως ότου βγει το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ καθαρό.