Γιατί ο Μακρόν θέλει να τσαντίσει τους ανεμβολίαστους πολίτες;

9
Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022: Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν στους δικαιούχους

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος ξεκαθάρισε πως τακτική της κυβέρνησής του είναι να “τσαντίσει” τους ανεμβολίαστους πολίτες δυσχεραίνοντας την καθημερινότητά τους.

“Δεν σκοπεύω να εκνευρίσω τον γαλλικό λαό εν γένει, αλλά σκοπεύω να το κάνω με τους ανεμβολίαστους. Και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι τέλους. Αυτή είναι η στρατηγική” ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην Le Parisien.

Οι δηλώσεις του Μακρόν έρχονται ως αποτέλεσμα της συζήτησης που έλαβε χώρα στο γαλλικό Κοινοβούλιο αναφορικά με ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο σε περίπτωση που εγκριθεί θα επιτρέπει μόνο στους εμβολιασμένους πολίτες να διαθέτουν πιστοποιητικό υγείας, αποκλείοντας από την διαδικασία τους ανεμβολίαστους με αρνητικό τεστ, όπως ίσχυε έως τώρα.

Το πιστοποιητικό δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους, όπως καφέ, εστιατόρια, σινεμά, μουσεία, συναυλιακούς χώρους, αθλητικά κέντρα καθώς και να μετακινούνται με τρένα και αεροπλάνα.

“Σε μια δημοκρατία οι χειρότεροι εχθροί είναι τα ψέματα και η βλακεία” είπε ο Γάλλος πρόεδρος. “Ασκούμε πίεση στους ανεμβολίαστους περιορίζοντας, όσο το δυνατόν περισσότερο, την πρόσβασή τους στις κοινωνικές δραστηριότητες”.

Στην Γαλλία έχει εμβολιαστεί περίπου το 90% του πληθυσμού. “Μια μικρή μειονότητα ακόμα αντιστέκεται. Και πως τη μειώνουμε; Τη μειώνουμε – συγχωρέστε με για την έκφραση – τσαντίζοντάς την ακόμα περισσότερο”.